Jag blev färdig snickare för en vecka sen!

Hejsan, jag kan nu titulera mig snickare, jag blev klar för en vecka sedan och har snickrat ihop lite möbler och så vidare sedan dess. Men inom kort ska jag börja jobba på en byggfirma i Bålsta och jag ska ju inte göra reklam för mig själv men kan trots allt inte låta bli att lägga in en länk till den firma jag ska börja på och du kan klicka här så kommer du till hemsidan.

Om nu någon undrar hur det kommer sig att jag ville bli snickare så kan jag berätta att det är ett jobb som alltid har intresserat mig, och det är ett jobb där man får använda sig av sina händer och man blir aldrig stressad utan man jobbar i lugn och ro. Det är klart att det beror på hur man är som person, men jag blir aldrig stressad i alla fall men vi får se om jag tycker så om ett par år.

Det finns olika sorters snickare och det är inte alla som jobbar på byggfirmor utan det finns de som jobbar för privata och då bygger man ihop möbler och så vidare till personer, och det kan vara trevligt men jag tror att jag kommer trivas bättre på en byggfirma. Jag vill vara med och göra lite större jobb som renoveringar och att bygga hus.

Det finns olika utbildningar man kan gå, det finns yrkeshögskola och gymnasium. Jag gick på yrkeshögskola och det tog tre år, och under de tre åren lärde man sig allt från teori till praktik. Man börjar med grunderna såsom t.ex. hur du mäter och skär trä, sedan kommer det mer avancerade saker som t.ex. olika typer av limningar och samt hur du använder olika verktyg. Jag kan rekommendera detta jobb er andra, jag tror att ni hade gillat det!